Vești proaste pentru românii care merg în vacanța pe litoralul românesc. Luna iunie a debutat cu prețuri majorate în restaurantele de la malul mării, chiar și pentru cele mai banale porții de mâncare. Iată cât costă o porție de ouă ochiuri simple într-un restaurant din Eforie Nord!
„Luna lui cuptor” încinge la propriu nu numai nisipul de pe litoralul românesc, dar și prețurile în restaurantele de la malul Mării. Un turist aflat în stațiunea Eforie Nord a postat care sunt noile prețuri practicate de unul dintre restaurantele de la Mare.
Astfel, pentru o banală omletă simplă, un turist va scoate din buzunar 12 lei, iar dacă ești o persoană mai „sofisticată” și poftești la o porție de ochiuri românești cu telemea și mămăliguță atunci vei avea de plătit 19 lei. De asemenea, pentru o porție de omletă simplă, un turist va plăti 12 lei.
Începând cu data de 1 iulie, prețurile pentru cazare pe litoralul românesc au suferit o majorare considerabilă, care va fi menținută până pe 15 august, perioada de vârf a sezonului estival. Astfel, costul unei nopți de cazare la hotel a crescut, în medie, cu 20 la sută începând de sâmbătă.
Această majorare afectează în special pe cei care nu și-au rezervat vacanțele din timp, fiind nevoiți să plătească acum mai mult pentru o noapte de cazare. Tarifele diferă în funcție de fiecare hotel în parte. De exemplu, la unitățile de cazare de trei stele, tarifele au crescut de la 230 de lei la 260 de lei, în timp ce la hotelurile de patru stele prețurile au crescut de la 500 la 600 de lei pe noapte. Este important de menționat că aceste cifre sunt valabile doar pentru referință și pot varia în funcție de specificul fiecărui hotel.
Astfel, cei care planifică o vacanță pe litoralul românesc în această perioadă trebuie să ia în considerare aceste majorări de prețuri la cazare și să-și rezerve din timp locurile dorite, pentru a evita costuri suplimentare și pentru a se asigura că vor găsi disponibilitate în unitățile de cazare preferate.
Atunci când ne gândim la cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, majoritatea dintre noi o asociem automat cu Mamaia, renumită pentru localurile sale luxoase și tarifele ridicate.
Cu toate acestea, Vama Veche este cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, în special în ceea ce privește prețurile alimentelor.
Aici, o simplă ciorbă costă… 35 de lei.
„Ar fi bine să scadă prețurile cu doi, trei lei, sincer, deoarece se adună. O ciorbă costă între 30 și 35 de lei, cam așa”, a declarat un turist. O shaorma a ajuns să coste cât o masă la restaurant, mai precis 41 de lei, iar apa plată este dublu față de prețul obișnuit. La fel de mult costă și o bere, 12 lei. Pentru o porție de înghețată se plătesc în plus încă 20 de lei.
Astfel, o familie cu un copil ajunge să cheltuiască în Vama Veche, pe durata unei săptămâni de vacanță, aproape un salariu mediu pe economie.